جمهوری چک هم به هوآوی و ZTE به چشم تهدید نگاه میکند
امروز گزارشی از گروه امنیت سایبری چک منتشر شده که توصیه میکند از محصولات هوآوی و ZTE در سیستمهای دولتی استفاده نشود. رویتر در خبر خود اعلام کرده است که آژانس امنیت ملی سایبری و اطلاعات ملی (NCISA) چک گفته است:
براساس قوانین چین، شرکتهای خصوصی در این کشور باید با سرویسهای اطلاعاتی همکاری کنند. بنابراین استفاده از تجهیزات این شرکتها در سیستمهای دولتی ممکن است که یکی تهدید به حساب آید.
این گزارش به نظریهای اشاره میکند که در آن احتمال وجود بکدُر (در پشتی = Back Door) در محصولات هوآوی و زدتیای وجود دارند که توسط آنها دولت چین میتواند به فعالیتهای شبکه در این کشور دسترسی داشته و از آنها جاسوسی کند. البته هم هوآوی و هم ZTE این ادعاها را رد کردهاند. با این حال در شرایطی که بسیاری از کشورها از جمله ایالات متحده، استرالیا، نیوزلند و ژاپن دستورالعملی علیه استفاده از تجهیزات هوآوی یا زدتیای صادر کردهاند، چک هنوز اقدام مشابهی انجام نداره است.
ایالات متحده استفاده از تجهیزات شبکه این دو کمپانی چینی را به طور کامل ممنوع کرده است و حتی به همپیمانان خود توصیه کرده تا در اقدامی مشابه از محصولات آنها استفاده نکنند. سخنگوی هوآوی در پاسخ به گزارشی که امروز منتشر شده گفته است:
ما با قطعیت هر نظریهای که به ما به چشم یک تهدید علیه امنیت ملی نگاه کند، رد میکنیم. از NCISA میخواهیم تا به جای لکه دار کردن اعتبار هوآوی بدون هیچ سند و مدرکی، شواهد و دلایل خود برای این ادعا را علنی کند. در چین هیچ قانونی مبنی برای هوآوی یا هر شرکت دیگری برای ایجاد بکدُور در تجیهزاتشان وجود ندارد. هوآوی هرگز با چنین درخواستی از سمت دولت چین روبهرو نشده است و هرگز با آن موافقت نخواهد کرد.
هوآوی بزرگترین تولیدکننده تجهیزات مخابراتی در جهان است و ZTE هم در این صنعت حضور پررنگی دارد، اما مشکلات اخیر ادامه فعالیت آنها را پیچیده کرده است، هر چند که ZTE در رابطه با گزارش اخیر سازمان امنیتی ملی چک هیچگونه اظهار نظری نکرده است. هوآوی در اوایل سال قصد داشت که با همکاری اپراتورهای آمریکایی محصولات خود را در این کشور به فروش برساند، اما با فشار مقامات دولتی اپراتورها از این قضیه کنار رفتند. حالا باید دید که با وجود تلاشهای آمریکا مبنی بر طرد این دو کمپانی، چه آیندهای در انتظار آنها خواهد بود.