گوشی ایرانی جی ال ایکس پارس ۱ به قیمت ۱.۶ میلیون تومان و با مدیاتک MT6739 و باتری ۶۴۰۰ میلی آمپری رسما معرفی شد
1 min read

گوشی ایرانی جی ال ایکس پارس ۱ به قیمت ۱.۶ میلیون تومان و با مدیاتک MT6739 و باتری ۶۴۰۰ میلی آمپری رسما معرفی شد

دیروز بود که در ترنجی خواندیم گوشی بومی با قیمت ۱.۵ میلیون تومان و تحت قرارداد با اپراتور در دستور کار است. به نظر می رسد منظور وزیر ارتباطات گوشی ایرانی جی ال ایکس پارس ۱ است که قرار بود جمعه رونمایی شود اما با تاخیر امروز معرفی شد! گوشی ایرانی جی ال ایکس پارس ۱ به قیمت ۱.۶ میلیون تومان و با مدیاتک MT6739 و باتری ۶۴۰۰ میلی آمپری رسما معرفی شد. در ادامه با ترنجی همراه باشید تا درباره آن صحبت کنیم.

جی ال ایکس پارس ۱

ما معمولا اخبار کمی از برندهای ایرانی در وب سایت های اخبار فناوری مانند ترنجی می خوانیم که مشخصا ضعف بارز روابط عمومی این شرکت هاست اما موضوعی که درباره جی ال ایکس پارس ۱ می تواند جالب توجه باشد و با ما خودجوش به سمت آن جلب کرده است، ارایه اندروید بومی است. همچنین با توجه به نوع سخت افزاری که در نظر گرفته شده و قیمتی که به عنوان یک دستگاه اقتصادی بر آن نهاده اند هم قابل توجه است.

من سعی می کنم در مقاله مجزا که بعدا در همین مطلب لینک خواهد شد، نگاه عمیق تری به GLX Pars 1 داشته باشم اما در این مطلب می خواهیم به صورت خلاصه با آن آشنا شویم.

طبق توضیحاتی که در وبسایت شرکت GLX مربوط به این گوشی ارائه شده است پارس ۱ در دو نسخه عرضه خواهد شد. نسخه اول از سیستم عامل اندروید نسخه ۸.۱ استفاده خواهد کرد که بدون دستکاری خاصی ارائه شده و در نسخه دوم که به صورت دقیق پارس 1 نسخه IROS نام دارد نرم‌افزار گوشی بر پایه سیستم عامل اندروید ۸.۱ توسعه و به عبارت بومی شده را شاهد هستیم که به صورت ویژه برای کاربر ایرانی تغییر یافته است.

همانطور که می‌دانید در صورت استفاده از سیستم عامل بدون دستکاری گوگل شما قادر خواهید بود از تمام سرویس‌ها و نرم‌افزارهای گوگل بدون محدودیت استفاده کنید و با پارس ۱ این حالت را خواهیم داشت که در آن تغییرات جزئی برای سازگاری بیشتر با دستگاه صورت گرفته است.

جی ال ایکس پارس ۱ بومی با سیستم عامل IROS

ر

جی ال ایکس پارس ۱

اما در نسخه دوم یا همان پارس ۱ با سیستم عامل IROS که GLX آن را نسخه امن می‌نامد سرویس‌های گوگل از گوشی حذف شده و سرویس‌های ایرانی مشابه برای هر خدمت، جایگزین آن شده‌اند.

در نسخه IROS جی ال ایکس پارس ۱ شما به جای گوگل پلی استور می‌توانید از کافه بازار و یا دیگر فروشگاه‌های اندرویدی استفاده کنید و به جای Gmail نیز برنامه‌ای با نام Email که نرم‌افزاری پرکاربرد است جایگزین شده است. در این نسخه دیگر نرم‌افزارهای ایرانی مانند آپارات فيليمو، تقویم بادصبا، پيام رسان سروش پلاس و مسيرياب بلد به صورت پيش فرض نصب شده و کاربران می‌توانند از آنها استفاده کنند.

نکته قابل توجه این نسخه این است که محدودیت در آپدیت نرم‌افزارها و سیستم عامل وجود ندارد و کاربر می‌تواند با استفاده از کافه بازار عملیات آپدیت را انجام داده و شرکت GLX نیز قرار است بروزرسانی‌های OTA را برای نسخه IROS عرضه کند.

جی ال ایکس در بخش دیگری در مورد این گوشی اعلام نموده که IROS فعلاً در حال توسعه بوده و نسخه نصب شده روی گوشی کاربران به عبارتی نسخه بتا است و از کاربران خواسته شده تا مشکلات و نظرات خود را به گروه توسعه این سیستم عامل گزارش دهند تا بتوان هر چه سریعتر آنها را مرتفع و رسیدگی نمود.

امکان نصب تپسی و اسنپ روی گوشی بومی جی ال ایکس پارس ۱ وجود ندارد

نکته بسیار مهم دیگر این است که به دلیل استفاده برخی نرم‌افزارها مانند اسنپ و تپسی از سرویس‌های گوگل، امکان استفاده مستقیم از نرم‌افزار آنها در IROS نیست ولی GLX به کاربران خود اعلام کرده در صورتی که نیاز داشته باشند می‌توانند از نسخه تحت وب این نرم‌افزارها استفاده کنند که بدون محدودیت و با امکاناتی مشابه نسخه پایه، ارائه شده است.

همچنین GLX اعلام نموده در حال تلاش برای توسعه روشی است که بتوان به صورت مستقیم برای چنین مشکلی راهکار مناسب را ایجاد و پیاده‌سازی کرد.

طبق آنچه در وب سایت این شرکت ذکر شده، یکی دیگر از وجوه قابل ذکر این گوشی عملکرد شارژ آن خواهد بود که البته به دلیل دو عامل ممکن شده است. اولین مورد استفاده از باتری بسیار قدرتمند ۶۴۰۰ میلی‌آمپر ساعتی دستگاه است و دومین مورد نمایشگر ۶ اینچی که فقط رزلوشن HD را دارد خواهد بود.

البته این باتری ۶۴۰۰ میلی آمپری جی ال ایکس پارس ۱ باعث افزایش ضخامت دستگاه به ۱۰.۵ میلی متر و رسیدن وزن آن به ۲۱۳ گرم است.

باتری ۶۴۰۰ میلی آمپری جی ال ایکس پارس ۱

باتری ۶۴۰۰ میلی آمپری جی ال ایکس پارس ۱

در انتها GLX اعلام نموده اگر کاربری گوشی پارس ۱ با نسخه IROS را خریداری کرده و بعد از آن به دلیل نپسندیدن و یا هر عامل دیگری نخواهد که دیگر از آن استفاده کند در سه روز اول کار می‌تواند نسبت به عودت گوشی اقدام نموده و پس از آن نیز این امکان وجود خواهد داشت تا با مراجعه به نمایندگی‌های این شرکت در سراسر کشور نسبت به تعویض سیستم عامل IROS به اندروید خام بدون دستکاری اقدام کند.

جی ال ایکس Pars 1 از چیپست مدیاتک MT6739 استفاده می‌کند که در دل آن یک پردازنده چهار هسته‌ای قرار گرفته و قابلیت انجام امور روزانه را به صورت پایه داراست. حافظه داخلی دستگاه 16 گیگابایت است که قابلیت ارتقا با درگاه میکرو اس دی را دارد. همچنین برای این گوشی 2 گیگابایت حافظه رم نیز در نظر گرفته شده است و می‌توان از شبکه‌های 3G و4G بدون محدودیت استفاده کرد.

در پشت دستگاه شاهد استفاده از یک ماژول دوربین دوگانه با سنسور ۱۳ مگاپیکسلی اصلی و سنسور عمق میدان ۵ مگاپیکسلی هستیم. در جلوی دستگاه نیز یک دوربین سلفی ۵ مگاپیکسلی قرار گرفته است. اتفاق خوب دیگر در این دستگاه استفاده از یک سنسور اثر انگشت در پشت دستگاه است.

شما همچنین می توانید با برچسب‌های مختلف طراحی جی ال ایکس پارس ۱ را تغییر دهید.

قیمت جی ال ایکس پارس ۱

قیمت جی ال ایکس پارس ۱ مبلغ ۱ میلیون ۵۹۹ هزار تومان است که می تواند قابل توجه باشد اما به هیچ عنوان لزوما نمی توان گفت که بهترین قیمت برای یک موبایل با این مشخصات است. دلیل این اظهار نظر را در مطلب آتی توضیح خواهیم داد.

نظر شما درباره جی ال ایکس پارس ۱ چیست؟ شما مایل به خرید آن هستید؟ چه گزینه هایی بهتر از آن سراغ دارید؟

گوشی ایرانی جی ال ایکس پارس ۱ یا گوشی چینی اولفون پاور ۳ ال

نوشته گوشی ایرانی جی ال ایکس پارس ۱ به قیمت ۱.۶ میلیون تومان و با مدیاتک MT6739 و باتری ۶۴۰۰ میلی آمپری رسما معرفی شد اولین بار در ترنجی پدیدار شد.