عملکرد ضعیف پیام رسان های داخلی در زمان قطع اینترنت
1 min read

عملکرد ضعیف پیام رسان های داخلی در زمان قطع اینترنت

گزارش‌ها حاکی از آن است که پیام رسان های داخلی در زمان قطعی اینترنت عملکرد ضعیفی داشتند و نتوانستند نیاز کاربران را در نبود پیام رسان های خارجی برطرف سازند. در ادامه با ترنجی همراه باشید تا درباره عملکرد ضعیف پیام رسان های داخلی در زمان قطع اینترنت صحبت کنیم.

عملکرد ضعیف پیام رسان های داخلی در زمان قطع اینترنت

پیام رسان های برتر داخلی

تلگرام، اینستاگرام و واتس اپ به عنوان شبکه های اجتماعی خارجی در ایران مورد استفاده بسیاری از کاربران قرار می‌گیرند و با وجود آنها تعداد اندکی از کاربران ایرانی به استفاده از پیام رسان های داخلی روی می‌آورند، اما مدتی است به دلیل مشکل اختلال و قطعی اینترنت جهانی دسترسی کاربران به پیام رسان های خارجی قطع شده و به همین دلیل از پیام رسان های داخلی استفاده می‌کنند، اما این پیام رسان‌ها قادر به پاسخگویی نیاز تمامی کاربران نبودند.

طی هفته گذشته دسترسی کاربران ایرانی به اینترنت جهانی قطع شد و هم‌اکنون نیز بسیاری از کاربران فاقد دسترسی به اینترنت بین‌الملل هستند. در این بین دسترسی به شبکه های اجتماعی و پیام رسان های خارجی حتی با فیلترشکن نیز غیرممکن شد و بسیاری از مردم به استفاده از سرویس‌های داخلی یا پیام رسان‌های داخلی روی آوردند، اما شواهد حاکی از آن است که پیام رسان‌های بومی قادر به پاسخ به نیاز کاربران نبودند و می‌توان از دلایل آن به مشکلات فنی اشاره کرد.

طی چند سال گذشته فعالیت پیام رسان های بومی آغاز شده، اما آنها به دلیل فیلترینگ پیام رسان های خارجی از جمله تلگرام بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته و در این عرصه وارد رقابت شدند. البته بسیاری از کارشناسان بر این باورند که فیلترینگ پیام رسان‌های خارجی به عنوان یک راهکار مناسب در راستای حمایت از پیام رسان‌های بومی محسوب نمی‌شود. هرچند مسئولان همواره از رشد پیام رسان های بومی می‌گویند، اما آمارها نشان می‌دهد همچنان بسیاری از کاربران با فیلترشکن و پروکسی‌ها از تلگرام اصلی استفاده می‌کنند.

طبق آنچه که در سند تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات عنوان شده است، مردم در نبود اتصال به اینترنت بین‌الملل می‌بایست به محتوا و خدمات داخلی دسترسی داشته باشند که در مدت قطعی اینترنت جهانی نیز به خوبی شاهد این موضوع بوده‌ایم، اما با توجه به اینکه پیام رسان های بومی در این مدت برخی از نیازهای کاربران را برطرف کرده بودند، اما کاربران اعلام می‌کنند پیام رسان های داخلی نمی‌توانند جایگزین خوبی برای پیام رسان های خارجی حتی در وضعیت فیلتر شده باشند.

چرا پیام رسان های داخلی و بومی کاربر کمی دارند؟

بر اساس جدیدترین نظرسنجی توسط مرکز ایسپا در تیرماه ۹۸ کاربران در پاسخ به این سوال که از کدام شبکه اجتماعی استفاده می‌کنند، اعلام کردند میزان استفاده آنها از واتس اپ 42.8 درصد، استفاده از تلگرام 42.4 درصد، استفاده از اینستاگرام 39.5 درصد، استفاده از سروش 2.8 درصد، استفاده از فیسبوک 2.3 درصد، استفاده از توییتر 1.9 درصد، استفاده از لاین 0.8 درصد، استفاده از بله 0.7 درصد، استفاده از آی‌گپ 0.5 درصد، استفاده از بیسفون 0.2 درصد و استفاده از ساینا نیز 0.1 درصد است.

چنین آمارهایی نشان می‌دهد در وضعیت عادی کاربران به استفاده از پیام رسان‌های خارجی تمایل دارند و حتی قطعی موقت اینترنت و روی آوردن آنها به استفاده از پیام رسان‌های بومی باعث نمی‌شود آنها از پیام رسان‌های خارجی برای همیشه کوچ کنند. در همین راستا پیام رسان های داخلی درصدد ارائه خدمات بیشتری چون برقراری تماس تصویری، تبادلات پولی و مواردی از این قبیل هستند تا بتوانند با پاسخ مناسب به نیاز کاربران، نگاه آنها را به خود جلب کنند. در همین راستا پیام رسان های مشهور داخلی توانسته‌اند با ارائه خدمات مناسب در زمان قطعی به خوبی بخشی از نیاز کاربران را رفع کنند.

شما چه تجربه ای از پیام رسان های داخلی در زمان قطع اینترنت داشتید؟

نوشته عملکرد ضعیف پیام رسان های داخلی در زمان قطع اینترنت اولین بار در ترنجی پدیدار شد.