شاد یا تلگرام؟ تشابهات شبکه اجتماعی دانش آموزان با پیام رسان طرد شده
1 min read

شاد یا تلگرام؟ تشابهات شبکه اجتماعی دانش آموزان با پیام رسان طرد شده

در ترنجی خواندیم که شبکه اجتماعی دانش آموزان یا شبکه شاد چیست؟ متاسفانه فعلا فقط نسخه اندروید این شبکه اجتماعی در دسترس است و قرار بود که نسخه iOS شاد برای آیفون و نسخه تحت وب برای کامپیوتر از امروز ارایه شود اما فعلا که نشده است. در این بین اما یکی از کاربران ترنجی که معلم هستند به این نرم افزار نگاهی داشته اند و تجربه خود را با ما به اشتراک گذاشتند. در ادامه با ترنجی همراه باشید تا ببینیم به این پیامرسان باید گفت شاد یا تلگرام؟ و درباره تشابهات شبکه اجتماعی دانش آموزان با پیام رسان طرد شده صحبت کنیم.

شاد یا تلگرام

من متخصص نرم افزار نیستم اما بدیهی است که هر نرم افزار شامل چند بخش مهم UX و UI است و البته بخش سخت افزاری که داده‌های نرم افزار روی آن قرار می گیرد. خیلی از نرم افزارها شبیه به یکدیگر هستند و خیلی ها نه. به نظر می رسد در UI و UX شبکه اجتماعی شاد الهام‌های متعددی از تلگرام گرفته شده است.

در ادامه به متن ارسالی آقای رسول آریان، کاربر ترنجی که معلم هستند و نگاه به شبکه اجتماعی دانش آموزان یا “شاد” داشته اند، می پردازیم:

احتمالا چند روزی است که نام شبکه آموزش دانش آموزی یا به اختصار “شاد” را شنیده اید.

  1. شاد برای اندروید یک اپلیکیشن است با حجم حدود ۲۰ مگابایت که متاسفانه هنوز نسخه ای برای آیفون و کامپیوتر ندارد و در حال حاضر مخصوص دانش آموزان پایه ۱ تا ۶ ابتدایی.
  2. 🔹 اپلیکیشن شاد به این صورت کار می کند که ابتدا مدیر مدرسه باید احراز هویت شود، سپس معلم و بعد دانش آموزان. مدیر مدرسه مالک گروه ها است و می تواند معلم ها را مدیر گروه ها کند تا دانش آموزان را به گروه اضافه کنند.
  3. 🔹 شاد با همکاری وزارت ارتباطات و دانشگاه صنعتی شریف تهیه شده و تیم امنیتی این دانشگاه تضمین کرده که این اپلیکیشن و سرورها کاملا امن هستند. مالک این نرم افزار وزارت آموزش و پرورش است.
  4. 🔹 معلم و دانش آموزان در کلاس حاضر می شوند و تدریس انجام می شود. معلم می تواند فایل صوتی یا تصویری ارسال کند، اما نمی تواند تدریس زنده (Live) داشته باشد. همچنین می تواند فایل هایی مانند PDF و Word را هم بفرستد.

تا اینجا همه چیز خوب است. اما مشکل کجاست؟

نکته اینجاست که این اپلیکیشن با این همه سر و صدا که خود را یک اپلیکیشن داخلی معرفی کرده، یک نسخه محدود شده از تلگرام است. بله، تلگرام. چیزی مشابه تلگرام های فارسی طلاگرام، هاتگرام و موبوگرام که بر بستر سرورهای داخلی پیاده سازی شده بودند. در واقع فقط سرورها داخلی هستند، اما پلتفرم همان تلگرام است.

چون کدهای اپلیکیشن تلگرام در نت وجود دارد، هر فرد یا شرکتی می تواند قابلیت هایی را به این نرم افزار اضافه یا از این نرم افزار کم کند. هر اسمی هم که خواست می تواند برای آن تعیین کند. این بار شاهد حضور تلگرامی جدید هستیم با نام شاد.

با اولین ورود به اپلیکیشن شاد و باز کردن محیط چت و دیدن تنظیمات خواهید دید که شاد یک نسخه تغییر یافته از تلگرام است. به طوری که حتی زحمت تغییر دادن پس زمینه تلگرام را هم به خود نداده اند.

نمایی از محیط گفتگوی اپلیکیشن شاد 🔹 البته آن طور که گفته شده، ظاهرا اعضا نمی توانند خارج از محیط گروه با یکدیگر گفتگوی شخصی داشته باشند.

نمایی از محیط گفتگوی اپلیکیشن شاد 🔹 البته آن طور که گفته شده، ظاهرا اعضا نمی توانند خارج از محیط گروه با یکدیگر گفتگوی شخصی داشته باشند.

البته می توان در بخش پیام های ذخیره شده، پیام یا فایل ارسال کرد که بر روی سرورهای داخلی ذخیره می شود.

البته می توان در بخش پیام های ذخیره شده، پیام یا فایل ارسال کرد که بر روی سرورهای داخلی ذخیره می شود.

 نمایی از بخش تنظیمات اپلیکیشین شاد

نمایی از بخش تنظیمات اپلیکیشین شاد

محدودیت های شبکه اجتماعی شاد

  1. 🔹 حذف شدن قابلیت پنهان کردن وضعیت آنلاین بودن افراد، برای آنکه همیشه زمان حضور دانش آموزان برای معلم مشخص باشد.
  2. 🔹 گزینه استیکر در تنظیمات وجود دارد، اما هیچ‌ استیکری در آن نیست.
  3. 🔹 قسمت About نیز حذف شده، با این وجود آخرین نسخه این نرم افزار 2.3.0 است.
  4. 🔹 حداکثر حجم فایل ارسالی به ۱۰۰ مگابایت محدود شده است.

به این ترتیب به نظر می رسد شاد را می توان یک پوسته از تلگرام دانست که روی سرورهای داخلی پشتیبانی می شود. البته این سرورها باید خیلی قدرتمند باشند تا بتوانند پاسخگوی ۱۴ میلیون دانش آموز باشد، چیزی که “پیام رسان های” داخلی هرگز در آن سربلند نبوده اند.

شما از شبکه اجتماعی شاد استفاده کرده اید؟ لطفا تجربیات خود را با ما در میان‌ بگذارید.

نوشته شاد یا تلگرام؟ تشابهات شبکه اجتماعی دانش آموزان با پیام رسان طرد شده اولین بار در ترنجی پدیدار شد.