ورود ۱۶ هزار تلفن همراه به کشور در قالب مسافربری بدون خروج از کشور
دادستان تهران خبر از واردات 16 هزار گوشی هوشمند توسط فردی متواری داد. جالب اینجاست که این فرد بدون مسافرت و خروج از کشور دست به چنین اقدامی زده است. عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران در حاشیه نشست با مدیران گمرک کشور از صدور سه کیفرخواست دیگر در رابطه با پروندههای تلفن همراه و ارسال آنها به دادگاههای ویژه خبر داد. او به بررسی موضوع ثبت سفارش خودرو در جلسه امروز اشاره کرد و بیان داشت:
گمرک اعلام کرده بود که در رابطه با این پرونده در جریان تخلفات سازمان توسعه تجارت نبوده است؛ اما از روز اول که پرونده تشکیل شده این سؤال مطرح بوده که چگونه میشود دو سازمان مهم که با یکدیگر از طریق سامانه مرتبط هستند، یکی از آنها عنوان میکند که در جریان نبوده است. این حادثه وقتی کشف شد که گمرک نامهای به سازمان توسعه تجارت نوشت و تصریح داشت که این ثبت سفارشات اشکال دارد و پروندهای تشکیل شد.
وی با ابراز امیدواری نسبت به اینکه این جلسه به حل برخی ابهامات و توقف قاچاق کالا کمک کند به مصداقی که در آن فردی تلفنهای همراه قاچاق را در قالب مسافربری به کشور وارد کرده است، اشاره کردد و افزود: فردی که متواری است بدون اینکه مسافرتی داشته باشد و یا از کشور خارج شود با ثبت سامانه توانسته است ۱۶ هزار تلفن همراه را وارد کشور کند. امیدواریم گمرک منافذ را ببندد و در بخش ورود کالا کنترل بیشتری داشته باشد.
حسابها و اموال متهم پرونده سکه ثامن توقیف شده است
دادستان تهران اشاره ای هم به آخرین وضعیت پرونده سکه ثامن داشت. او گفت: متاسفانه یک روز قبل از تشکیل پرونده قضایی متهم از کشور خارج شده و چند روز قبل از آن نیز همسرش را از کشور خارج کرده؛ اما تمام حسابها و اموالش از جمله املاک و تعدادی اتومبیل گرانقیمت توقیف شده است. افراد از این فرد سکه خریداری کرده و آن را تحویل نمیگرفتند و میتوانستند سود آن را دریافت نمایند، در حدی که یک سپرده گذاری در حد کلان انجام شده و افراد زیادی را جذب کرده بودند. او اعلام کرد افرادی شکایت کردهاند و پرونده در دادسرای تهران مفتوح است و امیدواریم که با کمک ترکیه، متهم به کشور بازگردد.
جعفری دولت آبادی در خصوص با پرونده کلاهبرداری در قالب دریافت طلا و پرداخت سود به مردم از اتحادیه طلا و جواهرات به دلیل عدم نظارت گلایه کرد و افزود:
صنف طلا نمیتواند از مردم پول بگیرد و سود بدهد، حتی اگر خود افراد تقاضا کنند. این طلافروش که سالهای زیادی در تهرانپارس فعالیت میکرده هفته گذشته در شیراز دستگیر و همه اموال وی توقیف شده است. این فرد مدعی است که بیش از ۲۴۰ میلیارد تومان بدهی ندارد و میتوان گفت که اموال توقیف شده از وی تکافوی پرداخت بدهیها را میدهد و شاکیان اجازه دهند که پلیس و دادستانی کار خود را انجام دهد تا وجوه مردم بازگردانده شود.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در دو سه ماه اخیر شاهد بودیم که وزارت صمت دستورالعملهای زیاد و بخشنامههای متعددی را صادر کرده است آیا خود این دستورالعملها و بخشنامهها باعث ایجاد تخلف و جرم نمیشود، گفت:
اگر این دستورالعملها برای تسریع ورود کالاهای ضروری به کشور باشد اشکال ندارد، آنچه در پروندهها با آن درگیر هستیم این است که در ورود ثبت سفارش خودرو یا سایر اقلام یک مقداری افراد میتوانستند به میل خود عمل کنند، فرض کنید اگر فردی امروز یک پمب آبی را سفارش داده است؛ این امکان برایش مهیا بوده که آن را به خودرو تغییر دهد و ما به این موارد اشکال داریم و اگر این دستورالعملها و بخشنامهها برای رفع این موارد و تسریع در ورود کالا باشد حتما مفید است، ولی اگر این ابهامات باقی باشد مثل عدم ارتباط سامانه صمت با گمرک یا با بانکها مشکل آفرین خواهد بود و باید شفاف سازی در سامانهها رخ دهد تا افرادی نتوانند مانند آنچه که در حادثه پتروشیمی رخ داد، کالا را از سامانه صمت گرفته و آن را در بیرون بفروشند.