درآمد 3 میلیارد دلاری اپیک گیمز در سال 2018 به لطف بازی Fortnite
1 min read

درآمد 3 میلیارد دلاری اپیک گیمز در سال 2018 به لطف بازی Fortnite

فورت‌نایت بدون شک عنوان محبوب‌ترین بازی ویدئویی سال را از آن خود کرده است و شما نمی‌توانید از این موضوع که سازنده این بازی درآمد زیادی دارد، شگفت‌زده باشید. اما به نظر شما چقدر درآمد برای یک سال معقول به نظر می‌رسد؟ سه میلیارد دلار؟ قطعاً نه!

وب‌سایت TechCrunch اعلام کرده است که استودیو بازی‌سازی Epic در سال 2018، میزان 3 میلیارد دلار درآمد داشته است و این را مدیون بازی سبک بتل رویال محبوب خود، یعنی فورت‌نایت است. این بازی برای اولین بار در سپتامبر سال 2017 عرضه شد، اما شکوفایی آن در سال 2018 اتفاق افتاد، زمانی که اپیک آن را برای اندروید، iOS و نینتندو سوئیچ عرضه کرد. امکان بازی به صورت کراس پلت‌فرم (بین کنسولی) یک ویژگی بسیار تأثیرگذار در موفقیت این بازی بود، چرا که حتی سونی هم از موضوع خود کوتاه آمد و این امکان را در کنسول خود فراهم کرد.

گزارش دقیقی از میزان درآمد فورت‌نایت در دسترس نیست، اما موسسه تحقیقاتی Sensor Tower در ماه نوامبر برآورد کرده بود که کاربران iOS روزانه چیزی در حدود 1.23 میلیون دلار در این بازی خرج می‌کنند و کل درآمد حاصل از این بازی در آیفون‌ها و آیپدها 385 میلیون دلار بوده است. بررسی میزان درآمد بازی درا ندروید به مراتب سخت‌تر است، چرا که اپیک، فورت‌نایت را به صورت رسمی در گوگل پلی استور عرضه نکرد و تصمیم گرفت که خودش توزیع‌کننده بازی باشد. علاوه‌براین، با وجود آنکه اپیک درآمد بسیار خوبی در سال 2018 داشته است، بازار بزرگ و پرسود چین را از دست داده است. Tencent ناشر بزرگ چینی اعلام کرده بود که قصد دارد این بازی را در کشور عرضه کند، اما توقف تأییدیه‌های لایسنس بازی به این معنا است که فورت‌نایت فعلاً نمی‌تواند در چین کسب درآمد کند.

البته جالب اینجاست که این کمپانی همه تخم‌مرغ‌هایش را در یک سبد قرار نداده و راه‌های دیگری هم برای کسب درآمد بیشتر پیدا کرده است. در اوایل ماه دسامبر توسعه دهنده بازی فورت‌نایت فروشگاه خود، تحت عنوان Epic Games Store را راه‌اندازی کرد. این اقدام آنها در راستای مخالفت با سیاست‌های فعلی فروشگاه‌های دیجیتال است و وعده داده است که توسعه دهندگان در آن 88 درصد از سود حاصله را دریافت خواهند کرد. این در حالیست که فروشگاه‌هایی مانند گوگل پلی استور و اپ استور اپل 30 درصد از سهم سود برنامه‌ها را دریافت کرده و 70 درصد مابقی را به توسعه‌دهندگان می‌دهند.