نقش شیشه شومینه برای محافظت و کاهش مصرف انرژی در شومینه
1 min read

نقش شیشه شومینه برای محافظت و کاهش مصرف انرژی در شومینه

امروزه یکی از وسایل گرمایشی بسیار پر طرفدار در منازل مدرن شومینه است. یکی از راهکارهای معمول برای زیبا کردن شومینه نصب شیشه شومینه در مقابل آن است. حال با توجه به اینکه این شیشه در معرض گرمای بسیار بالا قرار می گیرد نمی تواند از شیشه های معمولی انتخاب شود.

هرچند که شومینه وسیله گرمایشی ایمنی محسوب می گردد اما شیشه شومینه می تواند به عنوان یک محافظ ایمن در صورت آتش سوزی عمل کند. فرقی نمی کند که شومینه به استفاده از چه نوع سوختی منزل را گرم می کند، برای هر کدام از انواع سوخت های مورد استفاده در شومینه شیشه ی مخصوص آن طراحی شده است.

علاوه بر اینکه شیشه شومینه نقش ایجاد امنیت و محافظت ساختمان و افراد را در مقابل آتش سوزی ایفا می کند، هم چنین به میزان بسیار زیادی نیز می تواند از هدر رفت گرما جلوگیری کند. همین ویژگی سبب می گردد که شیشه شومینه نقش مهم و اساسی در متعادل سازی دمای محیط و کاهش مصرف انرژی داشته باشد.

شیشه شومینه به طور معمول برای شومینه های برقی و گازی نصب می گردد. اگر شومینه مورد نظر از نوع شومینه های برقی باشد در صورت تمایل از شیشه های معمولی نیز می توان به عنوان شیشه شومینه استفاده کرد اما با این حال ما ریسک انجام این عمل را به شما توصیه نمی کنیم.

بلکه همان شیشه سکوریت بهترین نوع شیشه برای استفاده به عنوان شیشه شومینه می باشد، زیرا حتی اگر شومینه در ارتفاع بالاتر از سطح زمین نصب شده باشد و در اثر ضربات سنگین شیشه شومینه مقاوت خود را از دست بدهد و بشکند به حالت پودری تبدیل شده و به صورت ذرات ریز به زمین می ریزد و آسیبی به ساکنین نخواهد رساند.

در شومینه های گازی نیز تنها می توان از شیشه سکوریت ضد حریق استفاده کرد. نکته ای که در استفاده شیشه شومینه مد نظر قرار دهید این است که زمانی که شیشه در معرض دمای بالا قرار گرفته است اقدام به تمیز کردن و ریختن آب به روی آن نکنید. بهترین روش برای تمیز کردن شیشه شومینه این است که ابتدا آن را خاموش کرده و بگذارید شیشه به دمای معمولی برسد. بعد اقدام به تمیز نمودن آن کنید.

درب شیشه ای دستی و عوامل تاثیرگذار در تغییرات قیمتی آن

در گذشته درب ها تنها برای این کار گذاشته می شد که نقش حفاظتی داشته باشند و از ورود افراد متفرقه جلوگیری کند و خیلی به جنبه های زیبایی آن ها دقت نمی شد. از طرف دیگر درب های قدیمی به میزان زیادی فضا را اشغال می کردند و ظاهر نامناسبی داشتند. اما هر چه روزگار به جلو می رود افراد به مدرنیته زندگی کردن علاقه بیشتری نشان می دهند. از این رو تمامی صنعتگران در هر حرفه ای در تلاش هستند که بتوانند با ساخت محصولات به روز و زیبا نیازهای مشتریان را برآورده کنند.

از این رو با پیشرفت در صنعت ساخت شیشه و استفاده های مختلف از آن در ساختمان سازی، درب شیشه ای نیز جایگاه خود را در میان معماران به خوبی باز کرده است. به طوری که می توان امروزه درب شیشه ای را به عنوان اولین انتخاب طراحان دکوراسیون داخلی دانست.

در میان درب های شیشه ای دستی نوع کشویی آن بسیار پرطرفدار است. این درب برای اینکه بتواند امنیت مورد نیاز برای درب ورودی ساختمان را تامین کند و راحت باز و بسته شود از ریل و شیشه سکوریت ساخته می شود.

درب شیشه ای کشویی دستی می تواند قیمت های متفاوتی داشته باشد. عواملی که می توانند بر تغییرات قیمتی این درب ها تاثیرگذار باشند عبارتند از

  • • مقدار متراژ شیشه ای که برای درب مورد استفاده قرار می گیرد
  • • نوع فریم به کار برده شده در درب
  • • نوع ریل به کار برده شده در درب شیشه ای
  • • کم و زیاد بودن قطعات به کار برده شده در درب

واضح است که درب های شیشه ای دستی نسبت به درب های شیشه ای اتوماتیک ارزان تر هستند زیرا قطعات و لوازمی همچون موتور، تیغه و …. که برای کارکرد اتوماتیک درب مورد نیاز است گران تر از قطعات به کار برده شده برای درب شیشه ای دستی هستند.

مفهوم چگالی شیشه و کاربرد آن

امروزه شیشه ها انواع و اقسام مختلفی دارند با اینکه ماهیت تمام آن ها یکی است و همگی شیشه می باشند اما از چگالی های مختلفی برخوردار هستند. نکته قابل توجه این است که هر شیشه می تواند خاصیت های شیمیایی، فیزیک، نوری و الکتریکی مختلفی نسبت به شیشه های دیگر داشته باشد. در این میان اگر بخواهیم چگالی شیشه را در یکی از این خاصیت ها دسته بندی کنیم باید گفت که چگالی شیشه از خواص فیزیکی شیشه ها محسوب می شود. از آن جا که چگالی شیشه یکی از خاصیت های شیشه است که کمتر در مورد آن بحث می شود، در اینجا می خواهیم شما را کمی با مفهوم چگالی شیشه آشنا کنیم.

اگر بخواهیم یک تعریف کلی از چگالی داشته باشیم باید گفت که نسبت جرم به حجم شیشه را چگالی شیشه می نامند.

چگالی شیشه به طور کلی با ترکیب شیمیایی و میزان دمای آن ارتباط دارد. هرچه دما افزایش پیدا کند به همان نسبت چگالی شیشه کاهش خواهد یافت. این پدیده در اثر افزایش حجم شیشه خواهد بود.

اگر بخواهیم به صورت جزئی تر چگالی شیشه را بررسی کنیم باید گفت که این ویژگی به نحوه چینش اتم های عناصر تشکیل دهنده ی شیشه و هم چنین اندازه ی فشردگی آن ها وابسته است. در واقع باید گفت که نحوه چینش اتم ها ساختار شیشه را تعیین می کنند.

هر تغییری همچون تغییرات ترکیب شیمیایی مواد اولیه، خطا در وزن کردن مواد اولیه، خطا در محاسبه و… صورت بگیرد، موجب می شود که چگالی شیشه حاصل تغییر کند. بنابراین صنعتگران در فرآیند تولید شیشه، از چگالی شیشه به عنوان یک فاکتور مهم و مناسب برای کنترل درست بودن مراحل ساخت شیشه ی تولید شده استفاده می کنند. با این تفاسیر برای هر نوع شیشه می توان یک محدوده مجاز برای چگالی تعیین کرد و با اندازه گیری چگالی شیشه در هنگام تولید، کیفیت و صحیح بودن مراحل تولید را ارزیابی کرد.

با توجه به وجود انواع مختلف شیشه در بازار، نمی توان یک عدد مشخص برای چگالی شیشه در نظر گرفت و لازم است برای انواع مختلف آن محدوده های مشخصی را تعیین کرد.

نوشته نقش شیشه شومینه برای محافظت و کاهش مصرف انرژی در شومینه اولین بار در ترنجی پدیدار شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code