چگونه در اینترنت و بستر‌های آنلاین ایمن بمانیم؟
1 min read

چگونه در اینترنت و بستر‌های آنلاین ایمن بمانیم؟

امروز بسیاری از کار‌ها با اینترنت انجام می‌شود، اما باید با روش‌های مختلف مراقب بود که اطلاعات شخصی مان فاش نشود.

به نقل از mekan، با توجه به دسترسی اکثر مردم جهان به اینترنت، موضوع امنیت آنلاین بسیار مورد توجه قرار گرفته است. با اینکه بسیاری از سیستم عامل ها، مرورگر‌ها و برنامه‌ها دارای امنیت داخلی هستند، اما شما نمی‌توانید به تنهایی به امنیت آن‌ها اعتماد کنید.

تقریباً هر کاری که به صورت آنلاین انجام می‌دهید، از جمله مرور وب، مدیریت ایمیل و حضور در رسانه‌های اجتماعی، به صورت ذاتی خطرناک است و باید مراقب هرگونه فعالیت مرتبط با اطلاعات شخصی در بستر وب بود. به همین دلیل در این گزارش به نکات مهم ایمن ماندن در فضای آنلاین خواهیم پرداخت.

مدیریت رمز عبور را جدی بگیرید

شما به راحتی می‌توانید برای همه حساب‌های خود از یک رمز عبور استفاده کنید و اطلاعات خود را در معرض خطر قرار دهید، چون خطرات این کار مشخص است. واضح‌ترین نکته در این باره این است که هکر‌ها می‌توانند با این رمز عبور مشترک، به همه حساب‌های کاربری شما دسترسی پیدا کنند.

 

در حالی که اکنون بسیاری از مرورگر‌ها گزینه‌هایی برای پیشنهاد و ذخیره رمز‌های عبور قوی به شما ارائه می‌دهند، توصیه می‌شود اگر نمی‌توانید خودتان از رمز‌های عبورتان مراقبت کنید، از یک برنامه مدیریت رمز عبور استفاده کنید.

انتخاب‌های زیادی در این زمینه وجود دارد که یکی از آن‌ها LastPass است. این برنامه همه نام‌های کاربری و رمز‌های عبور شما را در یک مکان ذخیره می‌کند و به شما امکان می‌دهد با یک رمز عبور اصلی، به آن‌ها دسترسی داشته باشید.‌

می‌توانید این برنامه را به عنوان یک افزونه مرورگر دانلود کنید، بنابراین هر زمان که در حال مرور وب هستید، هنگام بازدید از یک وب سایت، به طور خودکار اطلاعات شما را وارد می‌کند. این افزونه روی مرورگر‌های کروم، فایرفاکس و اپرا کار می‌کند.

البته اگر ارائه تمام اطلاعات خود به یک برنامه و ذخیره آن‌ها در یک مکان شما را نگران می‌کند، باید بدانید که LastPass همه داده‌های شما را در فضای ابری رمزگذاری می‌کند و حتی کارمندان آن نیز نمی‌توانند به آن دسترسی داشته باشند. این بدان معنی است که در صورت فراموش کردن رمز عبور اصلی، دسترسی به رمز‌های عبور خود را نیز از دست خواهید داد، اما از آنجایی که این تنها رمز عبوری است که باید به خاطر بسپارید، نباید خیلی سخت باشد. البته در کل انتخاب با شما است که از این نوع برنامه‌ها استفاده کنید یا نکنید.

 

تأیید دو مرحله‌ای (۲FA) را فعال کنید

بسیاری از سرویس ها، از جمله گوگل، فیس بوک، توییتر، آمازون و…، شما را تشویق می‌کنند که یک لایه دوم امنیتی به نام تایید دو مرحله‌ای یا احراز هویت دو مرحله‌ای را به حساب تان اضافه کنید.

عملکرد آن اینگونه است که وقتی طبق معمول با نام کاربری و رمز عبور خود وارد می‌شوید، از شما خواسته می‌شود که کد دومی را نیز وارد کنید که معمولاً به تلفن شما ارسال می‌شود و تنها زمانی که این کد را وارد کنید به حساب کاربری خود دسترسی خواهید داشت. این شبیه به روشی است که اکنون برای رمز دوم پویا در بانک‌ها استفاده می‌شود تا ایمنی افزایش یابد.

 

بر خلاف پاسخ‌های از پیش تعیین شده به سوالات، احراز هویت دو مرحله‌ای یا ۲ عاملی، از کد‌هایی که به طور تصادفی تولید می‌شوند استفاده می‌کند. این بدان معنا است که حتی اگر رمز عبور شما به خطر بیفتد، باز هم افراد نمی‌توانند به حساب شما دسترسی داشته باشند، زیرا کد دوم فقط در اختیار شما است.

مراقب کلاهبرداری‌های رایج باشید

در بستر وب و فضای آنلاین اینترنت کلاهبرداری‌های زیادی وجود دارد که باید مراقب آن‌ها باشید. مثلا جدیدترین آن‌ها سرقت پول از حساب PayPal کاربر با دسترسی به حساب فیس بوک او است.

مراقب ایمیل‌های مشکوک باشید

ایمیل یکی از بستر‌های مورد علاقه کلاهبرداران اینترنتی و هکر‌ها است و گاهی حتی باز کردن یک ایمیل نیز منجر به آلوده شدن دستگاه شما می‌شود. به یاد داشته باشید حتی اگر به فرستنده اعتماد دارید، فایل‌های پیوست را باز نکنید مگر اینکه آنتی ویروس به روز شده‌ای نصب کرده باشید.

 

روی پیوند‌های موجود در ایمیل‌ها کلیک نکنید، مگر اینکه از امن بودن آن‌ها مطمئن باشید. اگر شک دارید، نشانی وب سایت را به صورت دستی تایپ کنید. برای احتیاط بیشتر می‌توانید به کلی، ایمیل‌های ناشناس را باز نکنید.

کلاهبرداران پیچیده‌تر و حرفه ای‌تر از قبل شده‌اند تا جایی که نسخه‌های مشابهی از وب‌سایت‌ها (به ویژه سایت‌های بانکی و درگاه‌های پرداخت) ایجاد می‌کنند تا شما را فریب دهند و اطلاعات شما را بربایند. همیشه آدرس وب سایت را در بالای مرورگر وب خود (آدرس بار) بررسی کنید تا مطمئن شوید که در سایت اصلی هستید و مطمئن شوید که با https شروع می‌شود نه فقط http.

مراقب شبکه‌های اجتماعی باشید

وقتی در اینستاگرام، توییتر یا هر سایت و شبکه اجتماعی دیگری پست می‌گذارید، باید بدانید چه کسانی می‌توانند آنچه را که پست می‌کنید ببینند. بسیاری از این سایت‌ها هیچ حریم خصوصی واقعی را ارائه نمی‌دهند و هر کسی می‌تواند آنچه شما نوشته‌اید و عکس‌هایی را که پست کرده‌اید را ببیند. البته برخی از این بستر‌ها به شما این امکان را می‌دهند که حساب خود را خصوصی کنید، که توصیه می‌شود این کار را انجام دهید.

 

از نرم افزار آنتی ویروس مناسب استفاده کنید

چآنتی ویروس یکی از مهمترین اجزای امنیتی است. هر رایانه‌ای که استفاده می‌کنید باید نرم افزار آنتی ویروس به روزی داشته باشد، زیرا این اولین خط دفاعی شما برای محافظت در برابر نرم افزار‌های مخرب است که سعی می‌کنند رایانه شما را آلوده کند.

بدافزار می‌تواند چندین کار مختلف از جمله قفل کردن و سرقت فایل‌های شما برای پرداخت باج، استفاده از منابع موجود در دستگاه شما برای استخراج ارز دیجیتال، سرقت داده‌های مالی و … را انجام دهد.

راه‌های ایمن ماندن در اینترنت

  • رمز عبور، جزئیات پرداخت یا هر گونه اطلاعات شخصی دیگر را در اختیار کسی قرار ندهید.
  • به کسی اجازه ندهید که از راه دور به رایانه شما متصل شود یا نرم افزاری را روی آن نصب کند.
  • توجه به این نکته بسیار مهم است که شرکت‌ها هرگز از شما نمی‌خواهند رمز عبور خود را از طریق تلفن یا ایمیل ارائه دهید.
  • همیشه باید مراقب باشید و در صورتی که از چیزی یا کسی مطمئن نیستید به آن اعتماد نکنید.

 

پیروی از نکات بالا به شما در ایمن ماندن در فضای آنلاین کمک خواهد کرد. با استفاده از گذرواژه‌های ایمن و آنتی ویروس مناسب، احتمال اینکه در معرض سرقت هویت، خالی کردن حساب‌های بانکی و به خطر افتادن اطلاعات قرار بگیرید، کاهش می‌یابد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code