اختصاصی: گذرگاه حرفه ای ها (مادربردهای ASUS MAXIMUS XI)
1 min read

اختصاصی: گذرگاه حرفه ای ها (مادربردهای ASUS MAXIMUS XI)

در حالی که Intel با چیپست Z390 برای سیستم های سطح بالای خانگی دندان تیز کرده است، شرکای آن در تلاش هستند تا هر یک به نوعی و با استفاده از ویژگی های منحصر به فرد، نهایت استفاده از CPUهای Whisky Lake را برای کاربران خود ممکن سازند. از جمله برندهایی که حرف های بسیاری برای گفتن دارد، ASUS است. بزرگترین سازنده سخت افزار جهان، با دست پر به سراغ تراشه های Z390 رفته و مادربردهای آن در مدل های ROG Strix، ROG Maximus، TUF Gaming و Prime، امکان انتخاب گسترده ای را در اختیار شما قرار می دهد. بنابراین تصمیم گرفته ایم تا در 2 مطلب به معرفی ویژگی های مادربردهای جدید ASUS Z390 بپردازیم.

ایسوس در سری MAXIMUS XI تعداد 6 مادربرد را معرفی می کند که 5 مدل آنها به طور رسمی رونمایی و یک مدل (APEX) نیز به زودی معرفی می گردد. مادربردهای MAXIMUS XI به مانند گذشته، حرفه ای و کاملترین مادربردهای این شرکت را در تراشه Z390 تشکیل داده و تفاوت های آنها عمدتا بر اساس برخی موارد جزئی، و بلاک خنک کننده مایع است.

ایسوس تلفیقی از زیبایی و عملکرد حرفه ای را درآمیخته و اینک شاهد نقطه اوج کارایی این شرکت در صنعت مادربرد هستیم. به عنوان مثال، مادربرد ROG Maximus XI Formula یک پدیده قدرتمند است که جای هیچ انتقادی را باز نخواهد گذاشت.

این مادربرد دارای یک برجستگی واضح، یعنی به همراه داشتن بلاک خنک کننده مایع Cross Chill EK III است؛ بلاک فوق که با فیتینگ های G ¼ سازگار شده است، مدار VRM را خنک نگاه داشته و عمل اورکلاک را نیز بهبود می بخشد.

دومین ویژگی خاص مادربرد فوق، استفاده از نمایشگر OLED است که ضمن نمایش اطلاعات حیاتی در حین راه اندازی، می تواند GIF های اختصاصی و انتخابی شما را نیز به نمایش در آورد که در این زمینه نیز مادربردهای ایسوس از رقبای خود یک قدم جلو تر هستند. خنک کننده بسیار بزرگی که در وسط برخی از مدل های ماکسیموس مشاهده می گردد، به واقع PCH و اسلات های M.2 را در چتر حرارتی خود گرفته و دمای آنها را کاهش می دهد. همچنین براکت I/O که از پیش بر روی این مادربردها نصب شده است، به همراه محافظ خنک کننده ای که بدان اشاره شد، دارای دیودهای LED RGB بوده و نمایی خیره کننده را ایجاد خواهند کرد.

در بحث شبکه بدون سیم، ASUS با استفاده از کنترلر پر سرعت Intel Wireless AC9560 2×2 می تواند به سرعت خیره کننده بیش از 1.7 گیگابیت دست یافته است. فرکانس حافظه های رم در بین این مادربردها، عموما بر روی 4400 مگاهرتز قرار دارد. حتی در مدل های میانی تر مانند ROG HERO نیز شاهد امکانات متعدد به همراه طراحی زیبا و خیره کننده هستیم.

ایسوس در سری مادربردهای ROG Maximus XI، امکان اورکلاک خودکار را نیز به سطح بایوس افزوده است؛ اورکلاک خودکار یا هوشمند (AI Overclocking) با در نظر گرفتن سامانه خنک کننده ی مورد استفاده شما و همچنین پتانسیل پردازنده، اقدام به اورکلاک CPU با ضریب و ولتاژ خودکار خواهد کرد. در صورتی که به این قیمت آشنایی نداشته باشید، می توانید با مطالعه راهنمای دیجیتالی آن، اطلاعات لازم را کسب نمائید.

اینبار نیز ایسوس پیش قدم شده و فناوری DC DIMM را به عنوان نخستین برند، به طور رسمی در مادربردهای Z390 خود پیاده سازی کرده است. در چند نمونه از مادربردهای ROG Maximus XI شاهد استفاده از یک تک اسلات مجزا، جهت هندل این ماژول هستیم. رم های DC DIMM دارای ظرفیتی 2 برابری به نسبت رم های DIMM هستند. ماژول های معرفی شده، دارای حجم 32 گیگابایت هستند. این در حالی است که همچنان 4 اسلات دیگر برای رم های DIMM شما حفظ شده است. همچنین برای اورکلاک ماژول های رم، می توانید وضعیت را به هوش مصنوعی ASUS واگذار کرده و از دور تنها نظاره گر افزایش قدرت چشمگیر با یک کلیک باشید.

ابزار اورکلاک نیز به مانند همیشه محیا، و کارآمد در سمت راست مادربردها قرار گرفته است. ایسوس از یک هدر اختصاصی NODE در این مادربردها بهره می برد؛ مانیتور اطلاعات مهم، بر روی نمایشگر های اختصاصی کیس و پاورهای جدید، با اتصال به این خروجی ممکن است. این ویژگی خاص در رقبای این شرکت دیده نشده و کاربرانی که علاقمند به مانیتورینگ اطلاعات مهم و وضعیت POST هستند، به خوبی از آن استقبال خواهند کرد.

اطلاعات مانیتورینگ این درگاه بیش از آن چیزی که تصور می کنید!

زمانی که ایسوس به فکر اسمبل یک پنل I/O می افتد، تمام ریزه کاری مهم را رعایت می کند؛ از ابعاد بزرگ و ایمنی بالا به همراه زیبایی آن که بگذریم، به سراغ محافظت ضد شوک برقی خواهیم رفت؛ این درگاه با محافظ ESD داخلی خود، می تواند جریان هایی که از راه اتصال آنی و یا خروجی یک دستگاه و یا گجت خارجی القاء می گردد را خنثی نمایند.

در بخش صوتی، خازنهای نیچیکون، ماسفت های سوئیچینگ DC، تراشه ESS ES9023P، دو آمپلی فایر هدفون، خروجی کامل 7.1 کاناله واقعی و نه مجازی سازی صدا، توان 113 دسی بل و مسیرهای مجزای صوتی به همراه لایه PCB تعریف شده، صدایی گرم و قدرتمند را به همراه ده ها فناوری ایسوس به گوش شما خواهد رساند.

از جمله فناوری های خاص بخش صوتی می توانیم به SONIC STUDIO III، SONIC STUDIO LINK و SONIC RADAR III اشاره کرد.

به زودی با بررسی (Review) تخصصی مادربردهای فوق با شما خواهیم بود…

پایان قسمت اول…