رولز رویز در نظر دارد تا سریعترین هواپیما تمام الکتریک جهان را بسازد
وقتی بحث از خودرو های مجهز به تکنولوژی پیشرفته (و به زودی کشتی ها) می شود، رولز رویز به عنوان یک رهبر در این زمینه شناخته می شود. اما حالا این کمپانی در نظر دارد تا سریعترین هواپیما تمام الکتریک جهان را بسازد.
در روز پنج شنبه، رولز رویز طی یک بیانیه مطبوعاتی اعلام کرد که در حال طراحی ACCEL، یک هواپیما با گاز تولید گلخانه ای صفر، است که انتظار می رود به سرعت 300 مایل بر ساعت دست یابد و به سریع ترین هواپیما تمام الکتریکی تبدیل شود. یک تیم از طراحان، مهندسان و متخصصان داده بریتانیایی استخدام شده از رولز رویز و سایر کمپانی ها در حال کار بر روی این هواپیما است که پیش بینی می شود در سال 2020 کار خود را آغاز کند.
این هواپیما بخشی از برنامه تسریع پرواز های الکتریی (ACCEL)، یک ابتکار از جانب رولز رویز که حمل و نقل هوایی پیشرفته را پشتیبانی می کند، است. ACCEL، که نسبتا توسط دولت بریتانیا حمایت می شود و کمپانی هایی مانند YASA(یک تولید کننده موتور الکتریک) و Electroflight (یک کمپانی حمل و نقل فضایی) در آن مشارکت دارند، هدف دارد تا در آینده پروازها را برای مشتریان آسوده تر، ایمن تر و سریع تر کند.
متئو پار، مدیر پروژه ACCEL در بیانیه خود گفت: "این هواپیما با برنامه تجهیز به یک پیشرفته ترین سیستم الکتریکی و قدرتمندترین باتری ساخته شده برای پرواز کردن طراحی شده است. در سال پیشرو، ما قصد داریم توانایی های آن را در محیط های آزمایشی، پیش از به کارگیری آن در سال 2020 در باند فرود ساحلی Welsh ، نشان دهیم."
ساخت این هواپیما تمام الکتریک یک کار آسان نیست. تیم باید یک باتری بزرگ بسازد که از پس عملکرد هواپیما بربیاید و رکورد سرعت را بشکند، در عین حال زیاد سنگین نباشد که برای پرواز مشکلی ایجاد کند و آن قدر پایدار باشد که بیش از اندازه داغ نکند. به منظور عبور از این چالش، تیم در حال نظارت بر 20000 نقطه داده در ثانیه است؛ از جمله آن ها اندازه گیری ولتاژ باتری، سلامت انتقال قدرت و حرارت هستند.
هواپیماACCEL ویژگی های جالبی دارد که می توان به آن ها اشاره کرد. این هواپیما مجهز به متراکم ترین پک باتری است که انرژی لازم برای 200 مایل پرواز را با یک شارژ تکی فراهم می آورد. برای جلوگیری از داغ کردن، یک سیستم خنک کننده پیشرفته وجود دارد که می تواند در مقابل جریان اضافی مقاومت کند.
پروانه هماپیما که توسط سه موتور الکتریکی با قدرت بالا اداره می شود، بیش از 500 اسب بخار تولید می کند. علاوه بر این، سیستم انتقال قدرت تمام الکتریکی باعث استفاده مفید از انرژی می شود؛ این سیستم 90 درصد بهره وری انرژی را به ارمغان می آورد.