معاون وزیر ارتباطات: با آغاز تحریمها، قطع اینترنت نخواهیم داشت
چند وقتی است که اخبار مبنی بر قطع اینترنت همزمان با اعمال تحریمهای 13 آبان به گوش میرسد و هراز چند گاهی یکی از مسئولین با یادآوری این موضوع، احتمال وقوع آن را ضعیف عنوان میکند. در جدید اظهارات، حسین فلاح جوشقانی، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرده: از نظر فنی قطعی اینترنت ممکن نیست. چرا که این شبکه جهانی مانند تار عنکبوت در همه دنیا تنیده است و نمیتوان آن را نقطهای قطع کرد. البته ممکن است که به دلیل تحریمها مشکلاتی برای دسترسی به برخی از سایتها و خدمات برای مردم ایران ایجاد شود، اما قطع اینترنت نخواهیم داشت.
او عمده اثر تحریمها را در حوزه تأمین تجهیزات توسعه اپراتورها و مبادله مالی با فروشندگان خارجی عنوان کرد و گفت در این زمینه مشکل ایجاد میشود، اما هماهنگیها با بانک مرکزی در مورد تخصیص ارز مورد نیاز اپراتورها برای تأمین تجهیزات صورت گرفته و مشکل تا حد زیادی برطرف شده است. جوشقانی اعلام کرد که از مدتها جلساتی برای آمادگی کامل برای مقابله با تحریمها برگزار شده است. او ضمن اشاره به پیادهسازی شبکه ملی اطلاعات، اعلام کرد که اثر تهدیدها و تحریمها کم شده است. فلاح در این رابطه گفت:
شبکه ملی اطلاعات براساس سیاستگذاری های شورای عالی فضای مجازی دارای سه لایه زیرساخت، خدمات و محتواست که لایه زیرساخت و شبکه که متولی اصلی آن وزارت ارتباطات محسوب می شود تا حدود بسیار زیادی پیاده سازی شده و جاهایی که نیاز به اقدامات تکمیلی دارد در حال انجام است. لایه بعدی را لایه خدمات است، در این لایه خدماتی چون پیام رسان ها، موتورهای جست وجو، ایمیل و نقشه قرار دارند که خیلی از آنها همچون نقشه، بومی شده و وضعیت خوبی داریم و فکر نمی کنم از حوزه هایی باشند که در آن ها با قطعی ارایه خدمات روبرو شویم. لایه سوم مربوط به محتوای ملی و لایه های دیگر متولی وزارت ارتباطات نیست و دستگاه های دیگر چون وزارت ارشاد و صداوسیما مسوولیت دارند که زمینه های مناسبی برای توسعه محتوا در کشور وجود دارد.
او ابراز امیدواری کرد که حداقل در حوزه وزارت ارتباطات از نظر تحریمها مشکلی وجود نخواهد داشت. اما در خصوص وضعیت بازار موبایل، یک بار دیگر اعلام کرد: وظیفه تأمین گوشی وزارت صنعت، معدن و تجارت است و آنها باید موضوع را پیگیری کنند. با این حال مطلع هستم که هنوز گشایشی در آن زمینه انجام نشده است.